Βίλλες Διαθεσιμότητα Φωτογραφίες Τοποθεσία Δραστηριότητες Επικοινωνία

Δραστηριότητες στο νομό Χανίων

Θαλάσσια Σπορ

Τα Χανιά είναι σίγουρα γνωστά για τις πανέμορφες ακτές, τις παραλίες και τους αρχαιολογικούς τόπους τους. Όμως ακόμη πιο ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση τους με ιστιοφόρο σκάφος. Στο ενετικό λιμάνι των Χανίων μπορεί κανείς να ναυλώσει ένα τέτοιο σκάφος με έμπειρους καπετάνιους και να βιώσει μοναδικές στιγμές στο κρητικό πέλαγος. 

Μοναδικές διαδρομές στα βόρεια ή στα νότια παράλια, προσέγγιση ανεξερεύνητων κόλπων, μπάνιο και μοναδική άσκηση μέσα στην θάλασσα είναι μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει η ενασχόληση με το θαλάσσιο καγιάκ. Η μορφολογία και η σχετικά μικρή επιφάνεια των ακτών του Νομού Χανίων προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για ευχάριστες καταδυτικές εμπειρίες.

Πεζοπορικές Ορειβατικές Διαδρομές

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζει κανείς τον κόσμο είναι με τα πόδια. Αυτός ο τόπος ενισχύει την παραπάνω αντίληψη, καθώς οι δρόμοι δεν φθάνουν στις απομονωμένες παραλίες, στα πανέμορφα δάση, στις γυμνές κορφές των βουνών του, στις αρχαίες πόλεις, στα μητάτα και στους κούμους.

Στον τόπο των φαραγγιών αρχαία καλντερίμια οδηγούν τα βήματα μας στην καρδιά μιας παρθένας φύσης που χαρίζει απλόχερα εικόνες, αρώματα και γεύσεις στον περιηγητή.

Τα γνωστά σπήλαια στα Χανιά ξεπερνούν τα χίλια με μοναδικά ευρήματα από την αρχαιότητα και πανέμορφες αίθουσες με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σε σπηλιάρια φωλιάζει και ο κρητικός αίγαγρος, το γνωστό αγρίμι του νησιού.

Πάνω από αυτές τις κορυφές πετάνε σπάνια αρπακτικά πουλιά, όπως ο χρυσαετός και ο γυπαετός. Εδώ φυτρώνει το δίκταμο, γνωστό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα.

Ορειβατικά Καταφύγια

Η αναφορά στον νομό Χανίων αποτελεί σχεδόν αναφορά στον ορεινό του όγκο. Τα Λευκά Όρη, η Μαδάρα, αποτελούν πηγή ζωής, για την Κρήτη και τον Κρητικό. Το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον έδωσε μέσα στους αιώνες τροφή, νερό, προστασία και έμπνευση στους κατοίκους του τόπου. Η γνήσια κρητική ψυχή βρίσκεται πάντα εδώ. Η ανακάλυψή της περνά από αρχαία μονοπάτια, κούμους, ξωκλήσια, ιερά και αρχαίες πόλεις, στέρνες και κούρτες. Μοναδικός τρόπος προσέγγισης όλων αυτών η πεζοπορία.

Ποδηλατικές Διαδρομές

Η ευρύτερη περιοχή του κάμπου των Χανίων ενδείκνυται, λόγω του ανάγλυφου με τις μικρές υψομετρικές διαφορές, για ποδηλατικές εξορμήσεις. Ειδικά την άνοιξη, οι μυρωδιές από τις ανθισμένες πορτοκαλιές και τα λουλούδια στις αυλές και στους κήπους συντροφεύουν με μοναδικό τρόπο τους ποδηλάτες.

Διαδρομές με Αυτοκίνητο ή Μοτοσικλέτα

O νομός Χανίων είναι πραγματικά ανεξάντλητος σε διαδρομές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Η εναλλαγή του τοπίου από αλπικό σε ημιτροπικό είναι τόσο γρήγορη που θα αφήσει άναυδο κάθε ανυποψίαστο περιηγητή. Μοναδικά χωριά πνιγμένα στο πράσινο, ανέπαφα σχεδόν από το πέρασμα του χρόνου απέχουν ελάχιστα λεπτά από τις κοσμοπολίτικες παραλίες των βόρειων ακτών. Παραθαλάσσιοι οικισμοί διατηρούν ακόμη το χρώμα τους ως γραφικά ψαροχώρια.

Παντού υπάρχουν παλαιές εκκλησίες και αρχαιολογικοί χώροι. Στην χανιώτικη ύπαιθρο θα βρείτε ακόμη πανέμορφα οινοποιεία, τυροκομεία, φούρνους, μικρά παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες κάτω από τον ίσκιο πλατάνων και μουριών.

Αρχική Λεβάντες Πουνέντης Σιρόκος ΔιαθεσιμότηταΤοποθεσία Επικοινωνία

Download the app from: Google playApple Appstore

ΜΗΤΕ 1042Κ91003015101

Copyright © Anemon Villas - Nopigeia/ Chania       facebook link Pinterest link Twitter flickr link Google+ link TripAdvisor Holiday Lettings Flipkey LinkedIn House trip AirBNB